15 september 2008

Kakfest

Trots en näradödenförkylning (lätt överdrift) hade jag kafferep i söndags med 7 sorters kakor. Det var kul. Förde ett resonemang om att det inte är så jobbigt att baka kakor och varför man alltid blir bjuden på ett par tre stycken plus bullar när man är hos farmor. Eftersom det blir en 50-60-70 stycken när man gör en sats småkakor och man ju kan frysa in dem utan problem har man ju lätt ett gäng hemma. Att det dessutom ofta är superenkelt att göra dem gör att man på 1,5 timme har gjort tre sorter: blanda ihop en smet, rulla en korv och skär i skivor eller rulla bollar eller klicka ut på plåten och in i ugnen 10-20 minuter.

Vilka kakor ska man välja då. Kom fram till att ett gammaldags kafferep är bäst med de sorter man troligtvis blir bjuden på hos mormor. Det hamnade på: kanelsnurror, drömrulltårta, hallongrottor, chokladsnittar, drömmar, brysselkex¨och havreflarn. Urvalet baserades även på att det skulle vara en spridning i smak och konsistens, annars är ju shackrutor och finska pinnar två klassiker som fick stryka på foten.

1 kommentar:

Frida sa...

så himla fina!! Tänk att man missade det .. Hoppashoppas du har en sån fin rosa i frysen tills nästa gång jag kommer förbi! kram