3 september 2009

Godaste gott

Jag har provat en del biscottirecept, men när systerns pojkvän mamma hade gjort dessa var jag såld. Helt klart bästa hittills. Hoppas hon inte misstycker att jag sprider receptet. Tack bild-Anita i Torsby!

150 g sötmalndel (hel)
75 g rumsvarmt smör
3 dl socker
3 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
finrivet skal från 1 citron

Sätt ugnen på 200 grader
Rosta mandeln (högt upp) 5-10 minuter. Passa noga!! Hacka den grovt.
Rör smör och socker. Vispa ner äggen ett i taget.
Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, mandel och citronskal. Rör ner i smeten och blanda till en deg.
Forma 2 längder på ett bakplåtspapper.
Grädda 30 minuter längst ner.
Sänk värmen till 80-100 grader. Skärm längderna i sneda bilar och torka bitarna i ca 40 minuter.
Smält blockshoklad och ringla över de färdiga skorporna.

1 kommentar:

Frida sa...

Halloj! jag tycker att du ska lägga upp dina stickalster här också. Så att man får se progressen även om man bor i stockholm. Kul det var att ses sist! "Ses på internet" som det heter nuförtiden. pusspuss