17 maj 2009

Torsk inför varvet

I går sprang jag varvet. Det gick bra. Trots mindre träning än förra året blev tiden 13 minuter bättre. Men idag... jisses vad man känner kroppen. Ingen kan påstå att jag inte tog ut mig. I veckan skulle det därför kolhydratladdas. Det gjorde vi med torsk eftersom man nu får äta det igen. Det blev pasta bredvid eftersom min vän Erica var på besök och inte gärna äter kolhydrater. Så här blev det iaf.
Stekt torsk med grönsaker (3 pers, hungriga)
3 filéer ca 700 gram
1 knippe sparris
2 tomater
50 gr ruccola
lite sockerärtor
2 salladslökar
2 rödbetor
vinerette med citron och lite dijonsenap

Jag kokade rödbetorna innan då de tar lång tid (1 h)
Bryt sparrisen och ta med de delar av "roten" som ser fräch ut. Koka dem i lättsaltat vatten. Ta upp dem och lägg ner salladslök i bitar och sockerärtor i det varma vattnet.
Kärna ur tomaterna och dela i klyftor.
Gör en vinegrette.
Skär varje filé i 3 delar och stek i mycket smör på medelstark värme. Salta och peppra (vit). Vänd efter några minuter när fisken fått färg. Eftersom jag inte har någon sås till det här utan vill framhäva fiskens smak, använder jag smöret som smaksättare.
När fisken nästan är klar hällde jag av vattnet från grönsakerna, blandade dem med sparrisen och en liten klick smör. Detta fördelade jag på tallrikarna tillsammans med tomater. Ruccolan blandade jag med vinegretten och eftersom rödbetorna färgar av sig fick de ligga för sig. Fisken la jag på ruccolan eftersom den klarar av att bli varm från fisken. Voila.

Och sen om man ska springa 21 km kan man äta lite pasta också vid sidan om.

Inga kommentarer: