Återigen har jag således en hög inlägg som väntar på publicering. En dag som denna vore det perfekt med en soppa, då hade gärna min svåger Magnus varit här och gjort om den här smarriga svampsoppan. Det är tre veckor sedan han var här och han ansvarade för soppan medan jag gjorde nåt annat. Gryta och pumpapaj tror jag det var. Här kommer soppan.
Champinjoner (tänk på att de krymper vid tillagning, så snåla inte)
Kantareller (nyplockade)
Schalottenlök
Vitt vin
Mjölk
Crème fraîche eller vispgrädde
Salt o peppar
lite grönt, persilja är gott till så det var det nog
Stek ur vätskan ur svampen. Fräs sedan med finhackad lök, smör, salt o peppar. Häll över i en kastrull och koka med vitt vin. Häll i vätska och koka ihop. Mixa med stavmixer, krydda med grönt och häll i crème fraîche eller grädde och koka upp på nytt. Servera med fräst finhackad svamp som togs undan i början. Svampsoppa får ofta en liten grådaskig färg, men åh så gott detta var. Ju färskare champinjoner desto vitare färg på soppan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar