31 oktober 2011

Uppkopplad och igenproppad

Det finns en kraftig baksida med att bo i hus - internetuppkopplingen är betydligt mer instabil och långsammare än i stan. På dagarna går det ganska bra, men på kvällen är det stört omöjligt. Det gör att jag blir mer effektiv på dagen eftersom jag inte kan jobba mot nätet på kvällen, men tyvärr även att mina inlägg här inte blivit av. Idag sitter/ligger jag dock hemma i en småbarnsförkylning. Dvs en förkylning ämnat för små barn, inte vuxna människor. Jag fick en släng i somras och det tog mig åtta dagar att känna mig redo att göra något i veritkalläge.

Återigen har jag således en hög inlägg som väntar på publicering. En dag som denna vore det perfekt med en soppa, då hade gärna min svåger Magnus varit här och gjort om den här smarriga svampsoppan. Det är tre veckor sedan han var här och han ansvarade för soppan medan jag gjorde nåt annat. Gryta och pumpapaj tror jag det var. Här kommer soppan.
Recept är ingen av våra starka sidor, men ingredienserna var ungefär dessa:
Champinjoner (tänk på att de krymper vid tillagning, så snåla inte)
Kantareller (nyplockade)
Schalottenlök
Vitt vin
Mjölk
Crème fraîche eller vispgrädde
Salt o peppar
lite grönt, persilja är gott till så det var det nog

Stek ur vätskan ur svampen. Fräs sedan med finhackad lök, smör, salt o peppar. Häll över i en kastrull och koka med vitt vin. Häll i vätska och koka ihop. Mixa med stavmixer, krydda med grönt och häll i crème fraîche eller grädde och koka upp på nytt. Servera med fräst finhackad svamp som togs undan i början. Svampsoppa får ofta en liten grådaskig färg, men åh så gott detta var. Ju färskare champinjoner desto vitare färg på soppan.

Inga kommentarer: